آموزش طرز تهیه کره و روغن محلی

شاید تا به امروز لذت خوردن روغن محلی را تجربه کرده اید. روغنی که فواید بیشماری دارد. درست است که روغن محلی گرانتر از روغن های دیگر است ولی  ارزش غذایی آن  در برابر  ناخالص های روغن های صنعتی و پالم دار قابل مقایسه نیست.
جالب است بدانید که شما خودتان هم می توانید این روغن خوش عطر و طعم را به راحتی و در منزل درست کنید حداقل خیالتان راحت است که بر خلاف روغن های محلی که به قیمت بسیار زیادی در فروشگاه ها عرضه می شود، هیچ مواد افزودنی و نگهدارنده به آن اضافه نمی شود و صد در صد خالص  و طبیعی است.
کره محلی

طرز تهیه کره محلی

برای تهیه روغن حیوانی شما باید سرشیر داشته باشید پس بهتر است از شیر های پرچرب گاو و یا گاومیش سرشیر بدست بیاورید. هر وقت که شیر پرچربی خریداری کردید آن را بجوشانید و اجازه بدهید بعد از خنک شدن به مدت 24 ساعت در داخل یخچال باقی بماند. بعد از جمع کردن سرشیر آن را فریز کنید. پس از گذشت یک ماه شما سرشیر نسبتا قابل توجهی جمع آوری کرده اید که باید از فریز درآورده و اجازه بدهید از حالت یخ زدگی بیرون بیاید. برای هر یک کیلو سرشیر 2 الی 3 لیتر دوغ لازم است البته دوغی که اصلا خنک نیست و هیچ طعم دهنده ای نداشته باشد. یک ظرف در بسته تهیه کنید و داخل آن دو لیوان آب نسبتا گرم و یک لیوان پر، ماست بریزی سپس تکه های سرشیر را با دوغ به آن اضافه کنید. در ظرف را ببندید و خوب آن را تکان دهید. شاید 20 دقیقه کفایت کند به شرطی که مثل مشک های محلی آن را خوب و محکم تکان داده باشید. وقتی در ظرف را باز کنید متوجه می شوید که گلوله های چرب ( کره  ) روی دوغ شناور است و یا به دیواره ظرف چسبیده. کره محلی شما اماده است. چند تکه یخ بیندازید تا به راحتی آن را جمع کنید.
روغن محلی

طرز تهیه کره محلی

کره بدست آمده را داخل یک قابلمه ریخته و آنرا روی اجاق بگذارید توجه داشته باشید که شعله گاز متوسط و نسبتا ملایم باشد تا کره به آرامی آب شده و نسوزد. مدت زمانی که کره به جوش می آید مهم نیست فقط آن را هم نزنید و  اگر روی آن کف بست به آرامی آن را با با ملاقه بردارید و اجازه بدهید در همان وضعیت به جوش بیاید چون زیر کره آب شده، دوغ در حال جوشیدن  تقلیل رفتن است. وقتی  دوغ کاملا بخار شد ته مانده آن شروع به برشته شدن می کند و کم کم  رنگ روغن را تغییر می دهد. هر وقت احساس کردید، رنگ روغن ، زردتر شد شعله را خاموش کنید تا کمی خنک شود و بعد آن را در داخل ظرف مورد دلخواه تان بریزید.

نکته: سلیقه ها برای درست کردن روغن حیوانی  متفاوت است بعضی ها برای اینکه روغن به دست آمده  رنگ و بوی بهتری بگیرد مقداری آرد کف قابلمه می ریزند.
نکته : روغن محلی  به روغن حیوانی، روغن زرد و روغن کرمانشاهی  هم معروف است و در شهر های آذری زبان به آن ساری یاغ می گویند.

طرز تهیه کره محلی

خاصیت روغن حیوانی بسیار زیاد است که در اینجا به برخی از این فواید اشاره می کنم:
● کسانی که دوست ندارند شکمشان چربی ببندد از این روغن برای درست کردن غذاهای محبوبشان استفاده کنند
● برای استخوان سازی کودکان مفید است.
● غلظت خون را پایین می آورد.
● کمک می کند تا پوست صورت تان سفید و شاداب تر شود.
● کسانی که معده کم کاری دارند از این روغن برای افزایش ترشحات اسید معده استفاده کنند.
● روغن حیوانی سموم بدن را دفع می کند.
● باعث بهبود التهاب و بیماری های قلبی می شود.
● کسانی که تورم روده دارند مخصوصا بچه ها، از این روغن استفاده کنند.
● سرشار از کلسترول های مفید و ویتامین های غنی مثل K2  است.
● افرادی که با خوردن شیر دل پیچه می گیرند بخاط این است که به پروتئین های شیر و لاکتوز آن آلرژی دارند ولی اگر از روغن حیوانی استفاده کنند چنین مشکلی را احساس نخواهند کرد.
شایان ذکر است که گروه صنعتی اسکندری تولیدکننده انواع دستگاه کره گیر در ابعاد و اندازه های خانگی و صنعتی می باشد.
این وبسایت توسط تیم تخصصی کمپانی آزتک ترکیه طراحی و اجراء شده است
تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به  گروه صنعتی اسکندری میباشد
طراحی شده با
نماد اعتماد